Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
14 noiembrie 2021, 10:30 views 2141
La Chișinău a apărut o alee de mesteceni a liceenilor
14 noiembrie 2021, 10:30 views 2141

La Chișinău a apărut o alee de mesteceni a liceenilor

Aleea mestecenilor a fost restaurată în capitala Moldovei și a fost denumită "Aleea Liceenilor".

Acest lucru se datorează faptului că copacii de pe strada Ciuflea au fost sădiți de elevii liceelor N. V. Gogol, Titu Maiorescu, Ak. K. Sibirski, M. Grecu, A. S. Pușkin din Chișinău.

Potrivit Casei Ruse din Chișinău, organizatorii acestei acțiuni ecologice au fost Primăria municipiului Chișinău, Reprezentanța Rossotrudnichestvo în Moldova, Asociația jocurilor intelectuale din Republica Moldova, iar parteneri au fost Reprezentanța comercială a Federației Ruse în Moldova și holdingul Horus Energy.

Evenimentul a avut loc în cadrul planului capitalei de ecologizare a orașului și a devenit un cadou pentru aniversarea a 585 de ani a Chișinăului.

Terenul pe care au fost plantați copacii a fost grav afectat de ninsoarea anormală din aprilie 2017. La amenajarea noii alei a participat și primarul Chișinăului Ion Ceban, angajații Preturii Centru, șeful reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Andrei Muraviov, angajații Reprezentanței comerciale a Federației Ruse în Moldova.

Șeful reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Andrei Muraviov, a numit remarcabil faptul că locul pe care vor crește mestecenii s-a decis să fie numit "Aleea liceenilor".

"Vizavi de ea se află Academia de Științe, iar acest lucru este foarte simbolic: actualii liceeni vor trebui să preia estafeta generațiilor în multe domenii vitale, inclusiv științifice", a spus el.

La rîndul său, primarul Capitalei, Ion Ceban, a mulțumit elevilor pentru inițiativa de a planta copaci și a remarcat importanța participării societății la dezvoltarea orașului. El a subliniat că pe parcursul anului în Chișinău au fost sădiți circa 70 de mii de copaci.

Participanții la acțiune au primit scrisori de mulțumire pentru contribuția lor la ecologizarea orașului. În cinstea creării aleii pe ea a fost instalată o piatră cu o placă comemorativă.

Această acțiune este o altă etapă a turneului distractiv "Нет горя от ума -2021", care este organizat de Asociația jocurilor intelectuale din Moldova cu sprijinul Casei Ruse din Chișinău. Turneul în sine este organizat cu ocazia Anului Științei și împlinirii a 310 de ani de la nașterea remarcabilului om de știință rus M. V. Lomonosov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Alee

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1767
Populația:
493 locuitori

Troiţa Nouă este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Anenii Noi și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Satul Troiţa Nouă a fost menționat documentar în anul 1767.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.