Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 august 2021, 12:00 views 2601
Apicultorii organizează un nou tîrg în centrul capitalei
18 august 2021, 12:00 views 2601

Apicultorii organizează un nou tîrg în centrul capitalei

Peste zece tipuri de miere și zeci de produse apicole vor fi expuse la Tîrgul Apicultorului, organizat de Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM), în perioada 19-22 august. Evenimentul se desfășoară tradițional cu ocazia Zilei Naționale a Apicultorului, sărbătorită anual pe 19 august.

Potrivit lui Ion Maxim, președintele ANARM, în acest an produsele apicole au un gust intens și aromă deosebită, cu multiple beneficii pentru sănătatea consumatorilor. "În cadrul ediției curente a tîrgului vom uimi consumatorii cu tipuri de miere mai puțin cunoscute, cum ar fi mierea de hrișcă, levănțică, salvie și coriandru, care au gust intens și conțin un complex de vitamine deosebite", susține președintele asociației apicultorilor. De asemenea, albinarii din țară vor prezenta produse apicole ca păstura, polenul, propolisul şi multe alte produse derivate.

Tîrgul va fi deschis în fiecare zi, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, cu acces din strada A. Pușkin. În cadrul Tîrgului apicol vor fi respectate normele sanitare cerute de situația pandemică, cum ar fi purtarea măștilor, păstrarea distanței, dezinfectarea mîinilor.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Apicultori , tirg , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.