Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 aprilie 2018, 16:30 views 16438
„Apă-Canal Chișinău” a redeschis cișmelele conservate pe timp de iarnă
27 aprilie 2018, 16:30 views 16438

„Apă-Canal Chișinău” a redeschis cișmelele conservate pe timp de iarnă

Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău" a redeschis de astăzi, 27 aprilie, cișmele din Parcul „Valea Morilor", Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt" și scuarul Catedralei Mitropolitane, care au fost conservate pe timp de iarnă, transmite IPN.

Furnizorul de apă menționează într-un comunicat de presă că își propune extinderea sistemului de cișmele în zona centrală a orașului pentru a oferi populației acces gratuit la apă potabilă de calitate în perioada caniculară, cât și pentru a încuraja consumul apei din rețeaua publică.

Cișmelele redeschise, zece la număr, au fost instalate în cadrul campaniei „Cișmele pentru chișinăuieni", iar în perioada estivală „Apă-Canal Chișinău" preconizează să extindă numărul acestora cu încă trei unități, dotate cu contor, conectate la rețeaua de apă potabilă a orașului și la rețeaua de canalizare.

În context, furnizorul de apă vine cu un apel la bunul simț al populației „să nu vandalizeze lucrurile bune și frumoase făcute pentru chișinăuieni".

Cheltuielile de instalare și deservire a cișmelelor, aduse din România, sunt acoperite de către întreprindere, iar prețul pentru o unitate este de 6500 de lei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

cișmea , Apă-Canal , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.