Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 septembrie 2017, 16:00 views 4959
CEC-ul a aprobat decizia CMC privind organizarea referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă
19 septembrie 2017, 16:00 views 4959

CEC-ul a aprobat decizia CMC privind organizarea referendumului pentru demiterea lui Chirtoacă

Comisia Electorală Centrală a decis că organizarea referendumului local privind demiterea primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, va avea loc la 19 noiembrie curent.

Hotărîrea a fost susținută de șase membri CEC, iar doi s-au abținut. Altfel spus, Comisia Electorala Centrală a aprobat decizia CMC privind stabilirea datei referendumului de demitere a primarului de Chișinău, iar la 19 septembrie locuitorii capitalei vor fi chemați la urne pentru a-și exprima opțiunea în favoarea sau împotriva demiterei primarului capitalei.

La referendum ar urma să fie pusă întrebarea „Sustineți revocarea din functie a primarului general, Dorin Chirtoaca?"

Reamintim că, potrivit Articolului 198 din Codul electoral al RM, pentru ca Dorin Chirtoacă să fie demis, este necesar ca în cadrul referendumului demisia primarului să fie susținută de un număr egal sau mai mare de alegători decît numărul celor care l-au votat în cadrul alegerilor din 2015, adică cel puțin 163.570 de alegători.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , referendum , Dorin Chirtoaca , demisie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.