Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 februarie 2017, 11:01 views 5035
Tăierea arborilor din capitală continuă
27 februarie 2017, 11:01 views 5035

Tăierea arborilor din capitală continuă

Tăierea arborilor din capitală continuă. Astfel, 250 de arbori de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfînt urmează a fi tăiați, iar în locul lor vor fi sădiți noi puieți.

Subiectul a fost discutat în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor Primăriei Municipiului Chișinău. Potrivit responsabililor, arborii în cauză sînt bolnavi și plini de scorburi. Lucrările vor fi efectuate pe parcursul primăverii.

„Există riscul de prăbușire și, vrem – nu vrem, trebuie să facem înlocuiri. Ținînd cont că subiectul e sensibil, s-ar putea să mergem pe formula de îngrijire a lor pînă se usucă. E un deranj pentru locuitorii Chișinăului că un arbore încă viu este scos și înlocuit cu altul. Nu întotdeauna trebuie să facem ceea ce ne place, dar și ceea ce trebuie", a menționat primarul general, Dorin Chirtoacă.

Reamintim că pe parcursul ultimelor luni ale anului 2016 reprezentații Asociației de gospodărire a spațiilor verzi au efectuat lucrări de tăiere a arborilor pe străzile Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Ștefan cel Mare, 31 august 1989 și altele.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

capitala , Defrișare , copac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1462
Populația:
32530 locuitori
Logo

Ungheni este un oraş în Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ungheni. Amplasat în partea de vest a republicii, pe malul stâng al rîului Prut, oraşul Ungheni este situat la o distanţă de 107 km de Chișinău. Localitatea este cel mai important punct vamal feroviar cu România. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 32530 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu numele Unghiul, datează din 1462, fiind în proprietatea boierului Bratu.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.