Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 septembrie 2016, 16:15 views 5826
Сimitirele capitalei au ridicat tarifele pentru rezervare și pentru înhumare
16 septembrie 2016, 16:15 views 5826

Сimitirele capitalei au ridicat tarifele pentru rezervare și pentru înhumare

La Cimitirul Sf. Lazar, rezervarea costă acum 1000 de lei, iar înhumarea − 4.000 de lei, majorîndu-se cu 20-30%.

Cimitirele de la Chișinău au majorat taxele unei serii de servicii prestate. Consiliul Municipal a aprobat majorarea tarifelor la cererea Întreprinderii Municipale "Combinatul Servicii Funerare", în persoana șefului cimitirelor orașului.

Noile tarife au intrat deja în vigoare, comunică Newsmaker.md.

Astfel, potrivit mold-street.com la Cimitirul Central și cel Armenesc, cel mai scump din Chișinău, rezervarea pe termen nelimitat, care costa 3.500 de lei, acum vă va costa 5.500 de lei, iar înhumarea - 1500 lei, plus 1268 lei pentru săparea mormintelor.

La Cimitirele Sf. Lazăr, Sfînta Treime, la cel Catolic și Evreiesc rezervarea costă acum 1000 de lei, iar înhumarea - 4.000 de lei, mărindu-se cu 20-30%.

Costul înmormîntării la Cimitirele Buiucanii Vechi, Băcioii Noi, Muncești, Petricani, Ciocana și Sculeni nu s-a schimbat și va costa 700 de lei, iar prețul rezervării s-a dublat cu pînă la 1.500 de lei.

A crescut și prețul călătoriei pe teritoriul cimitirului cu automobilul. Așa că dacă înainte pentru autoturismul care intra pe teritoriul cimitirului se achitau 5 lei, acum a crescut pînă la 10 lei. Pentru o mașină care transportă pînă la 3,5 tone va trebui să plătiți 50 de lei, iar pînă la 5 tone - 100 lei.

La întrebarea Newsmaker.md în legătură cu ce au fost majorate tarifele în cadrul Întreprinderii Municipale "Combinatul Servicii Funerare", responsabilii nu au putut răspunde, invocînd faptul că directorul este foarte ocupat.

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

cimitir , tarife , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.