Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2016, 14:16 views 6723
Primarul general a semnat ilegal contractul scandalos privind parcările
12 februarie 2016, 14:16 views 6723

Primarul general a semnat ilegal contractul scandalos privind parcările

Dorin Chirtoacă a realizat din nou o combinație deja obișnuită pentru el – a semnat un contract cu o companie străină pentru o sumă enormă (este vorba despre 1,1 miliarde de euro), fără a consulta Consiliul municipal, comunică NOI.md.

Vitalie Mucan, consilier din partea PSRM, fiind membru al comisiei de profil, care se ocupă de problemele transportului în municipiu, a atras atenția consilierilor asupra faptului că pe agenda de lucru a ședinței Consiliului municipal din 10 decembrie 2015 a fost trecută chestiunea privind aprobarea contractului de parteneriat public-privat între Primăria municipiului Chișinău și Compania EME ParkleitsystemGmbH privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor cu plată. Raportor la acest proiect a fost numit Igor Gamrețchi, șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație.

Dorin Chirtoacă a exclus însă această chestiune de pe agenda de lucru. Ulterior, în „Monitorul oficial" a apărut o informație precum că această companie de consultanță, care a cîștigat concursul, a fost aprobată prin decizia Consiliului municipal din 10 decembrie 2015 și Primăria a semnat cu aceasta contract de parteneriat public-privat la 10 decembrie 2015. Cu alte cuvinte, primarul general și-a depășit atribuțiile și a comis abuz de serviciu, obligînd prin acest contract Primăria să transmită unei companii străine minimum 27,5 mii de locuri de parcare, construite din contul orașului, și permițîndu-i să adune bani pentru ele.

 

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , parcare , contract

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1806
Populația:
2278 locuitori

Joltai este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Joltai este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 2278 de oameni. Satul Joltai a fost menționat documentar în anul 1806.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.