Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 ianuarie 2016, 14:48 views 6547
Condiţii noi – probleme vechi
18 ianuarie 2016, 14:48 views 6547

Condiţii noi – probleme vechi

Peste jumătate dintre lifturile din capitală se află într-o stare deplorabilă. Anul trecut, autorităţile municipale au instalat ascensoare noi în şase blocuri din capitală, iar în alte 15 le-au reparat pe cele existente. Chiar şi aşa nu toţi sunt mulţumiţi. Unii locatari susţin că starea tehnică a lifturilor nu corespunde aşteptărilor lor.

Aproape 30 de ani Serghei Tverdohleb a aşteptat ca vechiul ascensor din blocul în care locuieşte să fie înlocuit cu unul nou. Aşteptările au luat sfârşit, însă bărbatul nu este încântat de noile modificări. El spune că deşi liftul a fost instalat recent, i se întâmplă des să rămână blocat în ascensor.

Autorităţile municipale susţin că au fost schimbate doar lifturile care pun în pericol viaţa oamenilor.

În acest an, Primăria Chişinău îşi propune să monteze câte un ascensor modern în şase blocuri şi trei instituţii medicale din capitală. În lipsa unui buget aprobat, lucrările de instalare au fost amânate pentru o perioadă nedeterminată.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

lift , blocuri de locuit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1680
Populația:
306 locuitori

Vanţina este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 306 oameni. Satul Vanțina a fost menționat documentar în anul 1680.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.