Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 iulie 2015, 15:26 Muzica clasica views 10219
La Bălți a demarat faza a doua a Exerciţiului multinaţional „Efort comun 2015” (Foto)
Foto: provincial.md
22 iulie 2015, 15:26 Muzica clasica views 10219

La Bălți a demarat faza a doua a Exerciţiului multinaţional „Efort comun 2015” (Foto)

Şeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a participat recent la ceremonia de deschidere a fazei active a exerciţiului multinaţional „Efort comun 2015", care se desfăşoară la centrul de instruire militară al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova" din municipiul Bălţi.

În mesajul adresat participanţilor la aplicaţii, generalul de brigadă Gorgan a menţionat aportul colegilor din contingentele militare ale SUA, României, Poloniei şi Georgiei, la desfăşurarea cu succes a antrenamentelor, ceea ce asigură schimbul de experienţă, dar şi perfecţionarea capabilităţilor operaţionale ale efectivelor. „Astfel de aplicaţii internaţionale cresc semnificativ nivelul pregătirii militarilor şi contribuie la formarea unui parteneriat durabil între armatele statelor participante", a declarat comandantul Armatei Naţionale.

Potrivit superiorului exerciţiului, colonelul Veaceslav Rusu, în cadrul fazei a doua a aplicaţiilor militarii moldoveni, împreună cu cei americani, români, polonezi şi georgieni, vor executa misiuni la diferite locuri de instruire, inclusiv controlul mulţimii, patrularea, deplasarea pe cîmpul de luptă, acţiuni la punctul de comandă şi observare, elemente de asigurare genistică a trupelor, evacuare medicală, dar şi trageri de luptă.

Exerciţiul multinaţional „Efort comun 2015" se desfăşoară în perioada 12-24 iulie curent.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

armata , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
5525 locuitori

Ciorescu este un sat şi comună în componenţa municipiului Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ciorescu, Goian și Făureşti. Satul Ciorescu este situat în centrul Moldovei, la o distanță de 14 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Ciorescu constituia 5525 de locuitori. A fost menționat documentar la sfîrșitul secolului al XIX-lea

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.