Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
15 iunie 2022, 16:05 Meşteşuguri populare views 1243
Conferință de presă susținută de Maia Sandu și Emmanuel Macron (LIVE TEXT)
15 iunie 2022, 16:05 Meşteşuguri populare views 1243

Conferință de presă susținută de Maia Sandu și Emmanuel Macron (LIVE TEXT)

17:10 // Sandu: Pentru noi aderarea la UE este opțiunea strategică de a rămîne parte a lumii libere. Sperăm că cererea noastră va fi sprijinită de statele membre ale UE la Summitul de la Bruxelles. Contăm, dle președinte, și pe susținerea Franței pentru obținerea statutului de țară candidată.

17:08 // Sandu: Avem o cooperare foarte bună cu Uniunea Europeană. Economia noastră este tot mai interconectată cu cea europeană.

17:01 // Maia Sandu: Apreciez decizia dvs. de a vizita R.Moldova. Este prima vizită în țara noastră a unui președinte francez în ultimii 24 de ani. Relațiile dintre țările noastre au devenit mult mai dinamice în ultimul an, vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră în consolidarea acesteia.

Sandu: Astăzi la Chișinău urmează a fi semnate trei acorduri importante.

Sandu: Franța este pentru noi și un important partener economic, în țara noastră activează circa 200 de companii franceze. Încurajăm inițiativele companiilor franceze de a investi în domeniul energiei regenerabile din R.Moldova.

Sandu: Mulțumim Franței pentru ajutorul umanitar oferit pentru a ne ajuta să gestionăm criza refugiaților ucraineni.

Conferință de presă susținută de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
7043 locuitori

Cazaclia este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Cazaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de municipiul Comrat și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7043 locuitori. Satul Cazaclia a fost menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.