29 mai 2021, 10:00 Meşteşuguri populare views 3316
În capitală a fost instalat un nou obiect de artă
29 mai 2021, 10:00 Meşteşuguri populare views 3316

În capitală a fost instalat un nou obiect de artă

Un nou obiect de artă a apărut în inima capitalei. Acesta simbolizează sfîrșitul epocii de disperare, stigmatizare și discriminare în legătură cu HIV.


Acest obiect de artă sub forma unei sculpturi originale din fier are scopul de a atrage atenția publicului asupra problemei prevenirii HIV și de a arăta că persoanele care trăiesc cu HIV pot duce o viață normală, pot avea copii sănătoși, pot întemeia familii și pot contribui la dezvoltarea societății.

”Instalația reprezintă un cuplu discordant în care soțul este HIV-negativ și soția este seropozitivă, care sînt părinții unui copil HIV-negativ și așteaptă un alt copil perfect sănătos. Acest lucru este posibil datorită faptului că ea primește tratament antiretroviral, are încărcătură virală nedetectabilă și nu poate transmite infecția cu HIV”, spun coordonatorii proiectului.

În Moldova, 674 de cazuri de infectare cu HIV au fost înregistrate în 2020. Cu toate acestea, potrivit experților, numărul real al persoanelor seropozitive din țară este de 14.500 de persoane. Aceasta înseamnă că jumătate dintre pacienți nu știu de statutul lor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , HIV

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1008 locuitori

Ferapontievca este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Ferapontievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1008 oameni. Satul Ferapontievca a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.