Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
17 iunie 2014, 11:42 Bucate din legume views 13075
17 iunie 2014, 11:42 Bucate din legume views 13075

24 de sate din Briceni vor beneficia de reparaţii ale drumurilor locale



Foto: stirilocale.md

Un număr de 24 de localităţi din raionul Briceni vor beneficia anul acesta de reparaţii ale drumurilor locale. În acest scop, din Fondul Rutier au fost alocate 11 milioane de lei. Despre aceasta a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul vizitei de lucru în raionul Briceni.

Vasile Botnari a subliniat că problema drumurilor din interiorul şi dintre sate a devenit acută şi necesită soluţionare cît mai urgentă. „Tocmai pentru soluționarea acestei probleme, anul curent, în premieră, din Fondul Rutier au fost alocate peste 400 de milioane de lei destinate autorităților locale pentru reparația drumurilor. Anul acesta, vom repara drumurile din peste 700 de sate”, a spus ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Majoritatea primăriilor au demarat licitațiile pentru selectarea întreprinderilor care vor efectua lucrările, urmînd ca pînă la finele anului acestea să fie finalizate, iar oamenii din sate să beneficieze de drumuri mai bune.

În anul 2014, din mijloacele Fondului Rutier pe raionul Briceni se preconizează lucrări rutiere în volum total de cca 21 milioane de lei, inclusiv pentru reparaţia drumurilor din localităţi – 11 milioane de lei, pentru întreţinerea drumurilor – 9 milioane de lei, lucrări de reparaţii curente – 1,3 milioane de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.