Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2022, 12:00 „Moldovenii – temelia ţării” views 4208
Tronsonul de cale ferată „Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești”, în plin proces de reabilitare
10 decembrie 2022, 12:00 „Moldovenii – temelia ţării” views 4208

Tronsonul de cale ferată „Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești”, în plin proces de reabilitare

Tronsonul de cale ferată „Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești" este în plin proces de reabilitare. Primele lucrări au început pe sectorul feroviar „Abaclia-Ceadîr-Lunga", a informat vineri ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Sursa: Facebook/Andrei SpînuPotrivit oficialului, studiile geologice deja au fost finalizate, iar în prezent, se lucrează la ridicarea topografică a căilor ferate, instalarea reperelor, înlocuirea elementelor de fixare și instalarea traverselor noi de beton.

„După finalizarea proiectului, va fi posibilă eliminarea restricțiilor de greutate și viteză. Pentru trenurile de marfă, viteza de circulație va crește până la 90 km/h, iar în cazul transportului de pasageri, viteza trenurilor ar putea crește până la 120 km/h", s spus ministrul.

Conform contractului, timp de 4 ani, va fi reabilitată o porțiune feroviară de 233 km. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 113 milioane de euro.

Sursa: radiomoldova.md

Cuvinte cheie:

calea ferata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.