Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 decembrie 2022, 12:00 „Moldovenii – temelia ţării” views 3385
Tronsonul de cale ferată „Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești”, în plin proces de reabilitare
10 decembrie 2022, 12:00 „Moldovenii – temelia ţării” views 3385

Tronsonul de cale ferată „Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești”, în plin proces de reabilitare

Tronsonul de cale ferată „Tighina-Basarabeasca-Giurgiulești" este în plin proces de reabilitare. Primele lucrări au început pe sectorul feroviar „Abaclia-Ceadîr-Lunga", a informat vineri ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Sursa: Facebook/Andrei SpînuPotrivit oficialului, studiile geologice deja au fost finalizate, iar în prezent, se lucrează la ridicarea topografică a căilor ferate, instalarea reperelor, înlocuirea elementelor de fixare și instalarea traverselor noi de beton.

„După finalizarea proiectului, va fi posibilă eliminarea restricțiilor de greutate și viteză. Pentru trenurile de marfă, viteza de circulație va crește până la 90 km/h, iar în cazul transportului de pasageri, viteza trenurilor ar putea crește până la 120 km/h", s spus ministrul.

Conform contractului, timp de 4 ani, va fi reabilitată o porțiune feroviară de 233 km. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 113 milioane de euro.

Sursa: radiomoldova.md

Cuvinte cheie:

calea ferata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populaţia:
8 locuitori

Nistreni este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Nistreni este situat la o distanță de 45 km de oraşul Rezina şi la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 8 oameni. Satul Nistreni a fost întemeiat în anii 60 ai secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.