Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 mai 2014, 10:16 views 15721
„Sărbătoarea Fagului” s-a desfășurat pentru a doua oară la Ungheni
Foto: moldpres.md
27 mai 2014, 10:16 views 15721

„Sărbătoarea Fagului” s-a desfășurat pentru a doua oară la Ungheni

Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului" a găzduit duminică ce-a de-a doua ediţie a „Sărbătorii Fagului". Evenimentul a fost organizat de Agenţia de Stat „Moldsilva", Ministerul Culturii, Consiliul raional Ungheni, Primăria satului Rădenii Vechi, cu susţinerea Programului Internaţional în domeniul silviculturii „ENPI East FLEG", relatează MOLDPRES.

Scopul manifestării constă în promovarea potenţialului turistic al rezervaţiei "Plaiul Fagului", popularizarea unui stil de viaţă sănătos, îmbunătăţirea calităţii vieţii culturale în zonele rurale.

Programul evenimentului de la Ungheni a inclus mai multe spectacole etno-artistice, expoziţii de artizanat, produse apicole şi plante medicinale. Tradiţionalul concurs de desen pentru copii „Codrule, codruţule!" în acest a fost susţinut de Agenţia "Moldsilva" şi Programul ENPI East FLEG. Premiile au fost oferite pentru cele mai inspirate şi originale desene ce caracterizează pădurile R. Moldova. Cele mai bune lucrări demonstrate de copiii din raionul Ungheni au fost desemnate cu diplome, cadouri şi premii băneşti de la 150 pînă la 500 de lei.

Prezent la acţiune, directorul general al Agenţiei de Stat "Moldsilva" Ştefan Chitoroagă a susţinut ideea de a promova şi încuraja copiii talentaţi, în mod special pe cei care ştiu să-şi exprime dragostea pentru natură prin intermediul picturii.

În acelaşi timp, mulţi vizitatori au făcut drumeţii pe traseul turistic din zonă, fiind ghidaţi de către colaboratorii rezervaţiei, au participat la concursuri gastronomice şi la „Tîrgul codrenilor". „Sărbătoarea Fagului" a culminat cu un concert susţinut de colective folclorice din Chişinău, Ialoveni şi Ungheni.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

natura , rezervaţie , Moldova , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
2098 locuitori

Cenac este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Cenac este unicul sat din cadrul comunei cu același nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cimișlia și la 84 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Cenac a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.