Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 noiembrie 2013, 17:02 views 7273
08 noiembrie 2013, 17:02 views 7273

La Năpădeni a fost inaugurat un nou Centru de sănătate

Foto: trm.md

Locuitorii satului Năpădeni, din raionul Ungheni, vor beneficia de condiţii performante pentru investigare şi tratament, iar medicii vor putea activa într-un mediu modern, graţie inaugurării unui nou Centru de sănătate, relatează trm.md.

Centrul de Sănătate Năpădeni este amplasat la 40 kilometri de centrul raional şi va acorda asistență medicală primară la circa 3418 de locuitori, din satele Năpădeni, Cornova, Condrăteşti şi Curtoaia.

Potrivit Ministerului Sănătății, asistenţa medicală primară va fi asigurată de către un medic de familie şi cinci asistenţi medicali de familie. Centrul de Sănătate este asigurat şi cu transport sanitar.

Edificiul Centrului de Sănătate a fost construit din surse atrase de la Banca Mondială, costul lucrărilor constituind peste două milioane de lei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

medicina , sanatate , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
253 locuitori

Tăura Nouă este un sat din cadrul comunei Tăura Veche, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Tăura Nouă a fost întemeiat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.