11 august 2013, 17:02 views 7271
11 august 2013, 17:02 views 7271

La Năpădeni a fost inaugurat un nou Centru de sănătate

Foto: trm.md

Locuitorii satului Năpădeni, din raionul Ungheni, vor beneficia de condiţii performante pentru investigare şi tratament, iar medicii vor putea activa într-un mediu modern, graţie inaugurării unui nou Centru de sănătate, relatează trm.md.

Centrul de Sănătate Năpădeni este amplasat la 40 kilometri de centrul raional şi va acorda asistență medicală primară la circa 3418 de locuitori, din satele Năpădeni, Cornova, Condrăteşti şi Curtoaia.

Potrivit Ministerului Sănătății, asistenţa medicală primară va fi asigurată de către un medic de familie şi cinci asistenţi medicali de familie. Centrul de Sănătate este asigurat şi cu transport sanitar.

Edificiul Centrului de Sănătate a fost construit din surse atrase de la Banca Mondială, costul lucrărilor constituind peste două milioane de lei.

Source: trm.md

Keywords:

medicina , sanatate , localitati

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.