Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2023, 15:30 views 562
Primar ales cu 15 voturi într-o localitate din sudul Moldovei
20 noiembrie 2023, 15:30 views 562

Primar ales cu 15 voturi într-o localitate din sudul Moldovei

Viitorul comunei Salcia, raionul Taraclia, a fost decis de doar 15 alegători, arată rezultatele preliminare ale scrutinului de duminică, 19 noiembrie.

Cei 15 votanți și-au dat votul pentru candidatul PSRM la funcția de primar al comunei, Valentina Trifonoglo, de altfel unicul candidat din cursa electorală, care a și fost desemnat cîștigător.

În total, la alegerile din comuna Salcia au participat 31 de alegători.

Menționăm că Salcia este una din cele opt localități din țară, unde CEC a dispus organizarea repetată a alegerilor locale din cauza prezenței insuficiente la vot în cadrul scrutinului din 5 noiembrie.

Legea electorală menționează că votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

primar , Taraclia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
251 locuitori

Mihăilenii Noi este un sat din cadrul comunei Vasileuţi, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 186 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 251 de locuitori. Satul Mihăilenii Noi a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.