Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
20 noiembrie 2023, 15:30 views 854
Primar ales cu 15 voturi într-o localitate din sudul Moldovei
20 noiembrie 2023, 15:30 views 854

Primar ales cu 15 voturi într-o localitate din sudul Moldovei

Viitorul comunei Salcia, raionul Taraclia, a fost decis de doar 15 alegători, arată rezultatele preliminare ale scrutinului de duminică, 19 noiembrie.

Cei 15 votanți și-au dat votul pentru candidatul PSRM la funcția de primar al comunei, Valentina Trifonoglo, de altfel unicul candidat din cursa electorală, care a și fost desemnat cîștigător.

În total, la alegerile din comuna Salcia au participat 31 de alegători.

Menționăm că Salcia este una din cele opt localități din țară, unde CEC a dispus organizarea repetată a alegerilor locale din cauza prezenței insuficiente la vot în cadrul scrutinului din 5 noiembrie.

Legea electorală menționează că votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

primar , Taraclia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.