|
La Teleneşti, preocupaţi de violenţa faţă de copii
"Violența față de copii, sensibilizarea și profilaxia acestui pericol social" a fost tema de discuție la masa rotundă organizată de către filiala Telenești a Societății de Cruce Roșie, la care au participat activiști și voluntari ai instituției, dar și juriști, medici, angajați ai structurilor de forță, câțiva copii care au fost recent victime ale violenței în familie, însoțiţi de rudele lor.
"Este necesar schimbul de păreri, date fiind mai multe cazuri de violență faţă de copii, cu un impact zguduitor asupra comunității. Am avut un caz când mama, în stare de ebrietate, i-a tăiat degetele de la mână copilului de trei ani din motiv că el plângea. Cazul i-a zguduit profund chiar şi pe medici, deși se întâmplă să vedem multe. Este important să putem interveni și lua atitudine" ne-a relatat Ana Patrașcu, asistentă medicală principală la IMSP "Spitalul Raional Telenești", una din activistele Societății de Cruce Roșie.
Vitalie Roșca, șef de secție la Inspectoratul de Poliţie Telenești spune, că discuția va avea şi o continuitate practică, dat fiind interesul voluntarilor pentru acest fenomen care în ultimul timp a devenit destul de frecvent.
"Misiunea Crucii Roșii este de a face față situațiilor de criză. Iată de ce am fost satisfăcut de discuția care a avut loc la această masă rotundă. Crucea Roșie poate ajuta familiilor aflate în dificultate. Iar violența față de copii apare anume în aceste familii", a remarcat dl Roșca.
Efimia Ciobanu, șefa filialei de Cruce Roşie Teleneşti ne-a relatat, că asemenea acțiuni dau posibilitate în continuare să fie elaborate strategii de activitate pentru activiștii Crucii Roșii.
"Conlucrăm cu poliția, lucrătorii medicali, asistenții sociali în activitatea de fiecare zi. Susținem pe oricine care a nimerit în dificultate, inclusiv bătrânii şi mamele solitare, copiii rămași cu bunicii după ce părinții au plecat la lucru peste hotare. Discuția a fost una necesară or, este vorba tot de copiii noștri, nu de cei străini", a menționat dna Ciobanu.
Dumneaei a mai precizat, că voluntarii Societății de Cruce Roșie nu doar împart ajutoare umanitare, dar și participă la acțiuni de consiliere, oferă prânzuri calde unor familii și persoane aflate în dificultate, desfăşoară instruiri de acordare a primului ajutor medical, asigură alte proiecte umanitare.
"Încă din anii 80 deținem întâietatea între filialele Crucii Roşii din Moldova, făcând voluntariat din siflet, acordând ajutor dezinteresat persoanelor aflate în dificultate. Se mai miră lumea că nu cerem bani. Le spunem că activăm din banii obținuți din cotizații", remarcă dna Ciobanu
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1845
- Populația:
- 2175 locuitori
Gribova este un sat şi comună din raionul Drochia. Gribova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 174 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2175 de oameni. Satul Gribova a fost menționat documentar în anul 1845.
Comentarii
(0)