|
Sorocenii sunt aşteptaţi în „Paradis”
La 11 aprilie 2016, a avut loc deschiderea parcului din regiunea Soroca Nouă , după ce în zonă au fost efectuate lucrări de amenajare.
„Schimbarea la faţă" a parcului „Paradis" a avut loc în cadrul unui proiect finanţat de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul a demarat la 26 august 2015. Valoarea lucrărilor a fost estimată la 200 mii lei, dintre care 160 mii lei au fost oferiţi de PNUD în calitate de grant, iar 20 procente din sumă (40 mii lei) reprezintă contribuţia Primăriei Soroca. Costul lucrărilor însă s-a dovedit a fi mai mare. În cifre vorbind, lucrările au costat 286,428 lei sau cu 86,428 lei mai mult decât suma iniţială, diferenţă pe care şi-a asumat-o Primăria Soroca.
În parcul „Paradis au fost instalate bănci, coşuri de gunoi, sistem de iluminare şi construită o alee care intersectează parcul" La inaugurare au fost prezenţi Victor Său, primarul oraşului Soroca, Mihail Grabciuc, viceprimarul oraşului oraşului pe Construcţii, Angela Prisacari, administratoarea firmei care a realizat lucrările de amenajare, Alexei Patraşcu, şeful secției înverzire şi amenajarea a primăriei Soroca şi alţi reprezentanţi din cadrul primăriei precum şi locuitori ai urbei.
În cadrul ceremoniei de deschiderii primarul oraşului a ţinut un discurs, dumnealui s-a arătat mulţumit de rezultatul proiectului şi a îndemnat orăşenii să vină în parc pentru a se relaxa împreună cu familia şi copiii. Victor Său a menţionat de asemenea că păstrarea curăţeniei în locul amenajat este o responsabilitate a fiecărui locuitor.
Oamenii prezenţi în parc s-au declarat şi ei mulţumiţi de faptul că au acum un parc renovat unde să vină împreună cu copiii. „E binevenit proiectul, este bine că l-au amenajat cu scaune şi coşuri de gunoi. Am înţeles că va fi dotat şi cu WI-FI, atunci va fi şi mai bine", ne-a spus Inga Tapalaga, locuitoare a oraşului Soroca.
„Parcul este mult mai frumos decât înainte, l-au amenajat bine, doar dacă oamenii nu ar strica scaunele şi nu vor face gunoi, atunci s-ar păstra parcul", a opinat Petru, locuitor al oraşului.
La final, autorităţile locale au decernat diplome colaboratorilor activi pentru atitudine, implicare activă şi devotament în proiectul de renovare a parcului.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1913
- Populația:
- 450 locuitori
Merenești este un sat din cadrul comunei Chițcani, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Căușeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 1989, populaţia satului constituia 450 de oameni. Satul Merenești a fost înființat în anul 1913.
Comentarii
(0)