22 februarie 2021, 10:45 views 3093
Muncitorii de la Calea Ferată Ocnița protestează față de întârzierile salariale
22 februarie 2021, 10:45 views 3093

Muncitorii de la Calea Ferată Ocnița protestează față de întârzierile salariale

Mai mulți angajați ai Căii Ferate de la Ocnița au organizat un protest, fiind nemulțumiți de faptul că nu au primit salariile de mai multe luni. Muncitorii spun că nu reușească să își mai acopere cheltuielile zilnice și cer să le fie achitate lefurile, transmite tv8.md.

Unul dintre muncitori a discutat la telefon cu directorul întreprinderii, Adrian Onceanu, cerîndu-i să vină la Ocnița pentru a discuta cu muncitorii. În răspuns, Adrian Onceanu a spus că încearcă să rezolve problema salariilor.

„Vin la muncă fără pîine. Nu am ce să mănînc", a spus o protestatară.

Manifestații spun că vor veni să protesteze și la Parlament, pentru a fi auzite problemele cu care se confruntă. „Nu avem alte soluții. O mergem la Parlament", a precizat o angajată a Căii Ferate.

„Oamenii nu au bani nici pentru produse alimentare. Peste tot avem datorii", spune un alt muncitor.

Precizăm că anterior și alți muncitori din alte filiale au protestat față de restanțele salariale de la Celea Ferată. Angajații spuneau că nu au primit lefurile de patru luni.

Anterior, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat constituirea Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei" și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

protest , calea ferata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1517 locuitori

Terebna este un sat şi comună din raionul Edineţ. Terebna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și la  220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1517 oameni. Prima mențiune documentară a Terebnei datează din 17 aprilie 1429, fiind pomenită în actul de danie  a satelor Zubricăuți și Ivancăuți către Radu grămătic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.