Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 noiembrie 2015, 14:30 Artele decorative views 10449
În Ialoveni stațiile sînt mai frumoase decît in Chișinău (Foto)
25 noiembrie 2015, 14:30 Artele decorative views 10449

În Ialoveni stațiile sînt mai frumoase decît in Chișinău (Foto)

Datorită muncii voluntarilor, locuitori ai oraşului şi nu numai, numărul staţiilor pictate şi amenajate se apropie de 30.

Prima staţie transformată în obiect de artă a fost cea de lângă maternitatea raională. La începutul lunii august, trei voluntare au reprodus una dintre Mândrele artistului Mihai Ungureanu. De atunci, tot mai mulţi voluntari s-au alăturat campaniei şi, până la momentul de faţă, aproape toate staţiile de aşteptare din oraş au fost pictate cu motive naţionale sau mesaje sociale.

Ideea de a picta staţiile de aşteptare din oraş aparţine unor tinere, studente la arhitectură. Primăria oraşului Ialoveni s-a implicat în campanie oferind materialele necesare, precum şi prin amenajarea lângă staţii a unor panouri pentru mica publicitate.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

pictura , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.