Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
03 iunie 2015, 14:23 Artele decorative views 7749
La Ialoveni a început construcţia locuinţelor sociale
Foto: facebook.com
03 iunie 2015, 14:23 Artele decorative views 7749

La Ialoveni a început construcţia locuinţelor sociale

2 iunie, la Ialoveni a demarat construcţia locuinţelor sociale. Familiile cu venituri mici, cu mulţi copii, persoane cu dizabilităţi, dar şi tinerii specialişti, vor beneficia gratuit de locuinţe sociale. Acestea sunt construite în cadrul unui proiect finanţat de un împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, pe un termen de până la 20 de ani, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bâtca, la Ialoveni vor fi construite trei blocuri locative cu trei nivele, cu 94 de apartamente.

Locuințele sociale vor fi finalizate la cheie, vor avea bucătărie și baie dotate cu utilaj tehnico-sanitar, inclusiv conectarea la rețelele de apă și canalizare, telefonie fixă, internet și televiziune prin cablu.

Costul total al apartamentelor din Ialoveni este de cinci milioane de euro.

Până la finele anului 2018, urmează a fi construite 700 de locuințe sociale în raioanele Sângerei, Briceni, Călărași, Soroca, Hâncești și Leova.

Mai multe detalii aflați din reportajul realizat Radio Moldova Actualități.

Sursa: www.trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
798 locuitori

Sevirova este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca și Sevirova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Florești și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Sevirova a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.