Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 februarie 2021, 14:00 Sculptura views 3638
În raionul Hîncești se menține gradul de alertă Cod Roșu de COVID: Autoritățile au revenit la restricțiile dure
11 februarie 2021, 14:00 Sculptura views 3638

În raionul Hîncești se menține gradul de alertă Cod Roșu de COVID: Autoritățile au revenit la restricțiile dure

În raionul Hîncești se menține gradul de alertă Cod Roșu de COVID. Astfel, autoritățile au revenit la restricțiile dure anunțate de la începutul pandemiei în două localități. Este vorba de satele Nemțeni și Pogănești.

Pentru satele Nemțeni și Pogănești au fost stabilite restricții aspre. Potrivit hotărârii Comisiei Raionale Extraordinare de Sănătate Publică, până în data de 28 februarie se interzice activitatea obiectivelor de comerț, alimentație publică, cu excepția magazinelor care vând produse alimentare, mărfuri de primă necesitate și produse petroliere. Rămân deschise și farmaciile.

Totodată, în această perioadă, accesul în biserici este interzis. Astfel, slujbele se vor desfășura în aer liber cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a infecției COVID-19.

Am încercat să luăm legătura cu președintele raionului Hîncești pentru a ne oferi mai multe detalii, inclusiv să ne spună dacă locuitorii celor două sate au dreptul să iasă din localitate, însă Iurie Levinschi nu a răspuns latelefon.

În aceeași hotărâre mai este specificat faptul că o rată mare de infectare a mai fost atestată în municipiul Hîncești, dar și în satele Fîrlădeni, Sărata Galbenă, Drăgușeni și Bălceana.

De la începutul pandemiei, peste 1900 de persoane din raionul Hîncești au luat virusul.

Sursa: orheitv.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
17 locuitori

Bruslachi este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Bruslachi alcătuia 17 oameni în anul 1997. Satul Bruslachi a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.