Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
25 iunie 2024, 16:00 views 296
Ilie Bricicaru:
25 iunie 2024, 16:00 views 296

Ilie Bricicaru: "Pe o stradă importantă din capitală, toți au construit cum i-a dus capul"

Ilie Bricicaru, directorul Observatorului de Siguranță Rutieră din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (OSR-UTM), conferențiar universitar, a făcut o postare în rețelele sociale, în care își exprimă indignarea în legătură cu situația de pe o stradă din capitală, notează Noi.md.

"Strada Natalia Gheorghiu face cea mai scurtă conexiune între zona Mălina Mică cu cartierul Botanica, iar avînd în vedere că este o stradă de conectare cu zona unde se află cele mai multe și mai importante spitale din Moldova, importanța ei crește exponențial.

Toți cei care de-a lungul timpului au construit ceva pe această stradă (nu locală, dar de conectare), au făcută cum i-a dus capul și ”mușchiul” lor, iar la ziua de azi, cu o mică excepție, nu se înțelege unde e parte carosabilă, unde e spațiu pietonal sau unde se poate sau nu parca{...}", se arată în mesaj.

Ilie Bricicaru mai spune că șoferii de ambulanțe ocolesc această zonă, chiar dacă trebuie să facă mai mult drum.

"Am mai scris anterior ce s-a întîmplat cu acest bum imobiliar în această zonă și la ce a adus și încă va aduce toate cartierele construite în zonă, dar e vorba de circulație și perspectiva circulației în zonă {...}", a mai menționat expertul.

Responsabilii din cadrul administrațiie municipale nu au comentat, deocamdată, postarea.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ilie Bricicaru , strada , construcție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
391 locuitori

Mîndra este un sat din cadrul comunei Ratuş, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 391 de oameni. Satul Mîndra a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.