22 iunie 2022, 18:00 Colecție foto views 3162
Soldatul doarme, iar serviciul continuă
Foto: facebook.com/groups/blchisinau
22 iunie 2022, 18:00 Colecție foto views 3162

Soldatul doarme, iar serviciul continuă

Muncitorii de la spații verzi, care tundeau iarba în apropierea uzinei Mezon din sectorul Rîșcani al Capitalei, au ilustrat în practică cunoscutul proverb: „Ostașul doarme, dar serviciul continuă”, organizîndu-și o oră de somn în timpul zilei de lucru.

Utilizatorii de internet distribuie imagini relevante cu acești lucrători.

Proverbul „Ostașul doarme și serviciul continuă” s-a născut în mediul armatei. Timpul de somn este luat în calcul în viața de serviciu a soldatului și îi aduce mai aproape sfîrșitul termenului. Indiferent dacă soldatul este ocupat cu ceva afaceri sau nu, timpul continuă să meargă înainte, aducînd mai aproape ziua de încheiere a serviciului. Proverbul este des folosit de oamenii leneși, indiferenți la rezultatele muncii lor. Este important ca ei să își servească schimbul de muncă cît mai curînd posibil și să plece acasă. Și munca în sine nu este interesantă pentru ei.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
323 locuitori

Suhat este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cantemir și la 156 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 323 de oameni. Satul Suhat a fost înființat în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.