Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
24 iulie 2024, 16:00 Meşteşuguri populare views 807
Meșterii populari din două raioane și-au prezentat lucrările la un festival din țară
24 iulie 2024, 16:00 Meşteşuguri populare views 807

Meșterii populari din două raioane și-au prezentat lucrările la un festival din țară

13 meșteri populari din raionul Ștefan Vodă și Căușeni au participat nu de mult la Festivalul „Hai la Piersici” în satul TudoraȘtefan Vodă.

Aceștia și-au prezentat lucrările pe care le realizează manual croșetînd, împletind, brodînd, sau producînd la strung tot felul de articole din lemn. Toate au pe ele imprimeul național și reprezintă simbolistica Republicii Moldova.

Vasilisa Maxian din satul Căplani produce tot felul de articole din lînă, împletite la croșetă. Femeia spune că dragostea de împletit vine încă din copilărie, iar de atunci nu a mai lăsat cîrligul și ața din mînă, notează Noi.md cu referire la studio-L.

Au fost prezenți și meșteri populari din capitală, care au venit tocmai la Tudora pentru a-și prezenta bijuteriiile create de mîna lor. Lucrările ei au uimit vizitatorii cu inventivitate și gingășie.

La festivalul ‘Hai la piersici, din acest an, au mai fost servite bucate tradiționale, au avut loc diverse activități de recreere și, nu în ultimul rînd, vizitatorii au putut savura piersici direct de la producători.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

meșter popular , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
522 locuitori

Trestieni este un sat din cadrul comunei Colicăuţi, raionul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 522 de oameni. Prima atestare documentară a satului Trestieni datează din iunie 1446. La  acea dată satul se numea Trestiana şi se afla în componenţa ţinutului Hotin. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.