Mergi spre compartimentul: Meşteşuguri populare
09 noiembrie 2016, 11:05 Meşteşuguri populare views 6893
Expoziția dedicată vieții meșteșugarilor (Foto)
09 noiembrie 2016, 11:05 Meşteşuguri populare views 6893

Expoziția dedicată vieții meșteșugarilor (Foto)

Începînd cu 10 noiembrie, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată o expoziție inedită ce reflectă viața meșteșugarilor germani, dar și a celor moldoveni.

„Wandertage – Călătorind pentru a munci și muncind pentru a călători" – astfel este intitulată expoziția fotografei Chiara Dazi. Expoziția le va oferi vizitatorilor posibilitatea de a urmări vechile tradiții germane din secolele anterioare și, în același timp, va acorda un moment de reflecție asupra tradițiilor de artizanat și rolul actual al meșteșugarilor din Moldova.

Tinerii meșteșugari de modă veche, călătorind conform unicii tradiții medievale germane, Wanderschaft, trăiesc o viață plină de aventuri, perfecționîndu-și în același timp abilitățile de meșteșugari. Călătoria este numită "Wanderschaft" sau "Walz" [tur].

Acești tineri călători, bărbați și femei, trăiesc precum hoinarii, fără nicio adresă, și purtînd cu ei doar o mică bocceluță cu cîteva bunuri necesare pentru întreaga lor deplasare. Ei se plimbă prin păduri și sate, cu autostopul, în jurul Europei și dincolo de ea, bucurîndu-se de libertatea lor și dobîndind noi abilități.

Fotografa a fost fascinată de acest subiect și tradiție, astfel încît, timp de un an și jumătate, a portretizat în mod particular drumul femeilor pe care le-a însoțit.

În săptămîna a doua după vernisaj, expoziția va fi completată cu lucrările studenților fotografi din Moldova, care vor imortaliza lumea meșteșugăritului moldovenesc în cadrul unui atelier de o săptămînă, condus de Chiara Dazi. Vernisajul expoziției studenților va avea loc joi, 17 noiembrie.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

expoziție , viata , fotografie , Meșteșug

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.