Spre compartiment: Teatrul
31 mai 2023, 15:00 Teatrul views 3281
Teatrele de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc în Moldova noi poduri prin cultură
31 mai 2023, 15:00 Teatrul views 3281

Teatrele de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc în Moldova noi poduri prin cultură

Teatrele de pe ambele maluri ale Nistrului continuă să-și unească eforturile creative, iar rezultatul noii lor colaborări va fi piesa "Țara orbilor" ("Страна слепых"), pe care o vor pune în scenă pe 25 iunie în cetatea Bender în aer liber.

După cum a spus pentru Noi.md regizorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artistul emerit al R. Moldova, Dmitri Koev, este vorba despre un proiect comun al Teatrului de dramă și comedie ”N. S. Aronețkaia” din TiraspolTransnistria și Teatrul Național ”D. Tanasoglu” din Ceadîr-Lunga, Găgăuzia.

Vor juca pe 25 iunie în Cetatea Bender piesa "Țara orbilor", după piesa cu același nume a artistului emerit al Rusiei, Nikolai Koleada.

Dmitri Konev a menționat că anterior regizorul Teatrului Național ”D. Tanasoglu” din Găgăuzia, Denis Baburin, a pus în scenă acest spectacol în Ceadîr-Lunga. Iar directorul Teatrului de dramă și comedie ”N. S. Aronetskaia” din Transnistria, l-a văzut și a vrut să pună în scenă acest spectacol la Tiraspol. Drept urmare, au apărut două spectacole "Țara orbilor", puse în scenă de același regizor și se joacă la Tiraspol și la Ceadîr-Lunga.
"Și acum teatrele au decis să combine actorii. O jumătate dintre actori vor fi din Teatrul de dramă și comedie ”N. S. Aronetskaia” din Transnistria, iar al doilea - de la Teatrul Național ”D. Tanasoglu” din Găgăuzia”, a spus Dmitri Konev.

Directorul Teatrului Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, Artist emerit al Moldovei, a subliniat că acest proiect comun, acestă colaborare creativă a teatrelor de pe ambele maluri ale rîului Nistru, se încadrează în eforturile comune de a uni cetățenii de diferite naționalități din diferite regiuni ale țării noastre, de a crea punți în Moldova prin cultură prin intermediul tuturor teatrelor interetnice, între toate naționalitățile care locuiesc în republică, în condițiile în care regiunea trananistreană și Autonomia Găgăuză sînt o parte componentă a Moldovei Unite.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

teatru , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1527
Populația:
800 locuitori

Sămănanca este un sat şi comună din raionul Orhei. Sămănanca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Orhei și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 800 de oameni. Satul Sămănanca a fost menționat documentar în anul 1527.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.