Spre compartiment: Teatrul
02 iunie 2015, 16:25 Teatrul views 6504
La Chișinău s-a desfășurat Festivalul Teatral Etno-Folcloric „Acasă la Teatrul Ion Creangă” (foto)
Foto: noi.md
02 iunie 2015, 16:25 Teatrul views 6504

La Chișinău s-a desfășurat Festivalul Teatral Etno-Folcloric „Acasă la Teatrul Ion Creangă” (foto)

Teatrul Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă" din Chișinău a desfășurat în perioada 31 mai – 1 iunie 2015 Festivalul Teatral Etno-Folcloric „Acasă la Teatrul Ion Creangă", relatează NOI.md.

Evenimentul a avut loc pe o scenă improvizată chiar în livada Teatrului și a cuprins diverse spectacole. Astfel, scopul organizatorilor a fost de a le oferi spectatorilor dispoziție și voie bună, delectîndu-i cu piese de teatru, muzică folclorică și diferite concursuri planificate atît pentru copii, cît și pentru adulți. Cireșele coapte au fost surpriza cea mare, care le-au amintit tuturor de poveștile lui Ion Creangă.

În cadrul festivității au fost prezenți actori și oameni de cultură care au menționat că prin intermediul unor astfel de evenimente publicul va avea pătrundere în esența tezaurului folcloric și vor putea aprecia arta teatrală.

Directorul Teatrului Epic de Etnografie și Folclor „Ion Creangă", Vitalie Cărăuș, speră că prin intermediul acestui eveniment se va da startul unor festivaluri mai ample, în cadrul cărora teatrele autohtone se vor putea promova, specificînd că ediția actuală a fost una reușită.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , cultura , teatru , Ion Creangă , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
395 locuitori

Grozniţa este un sat din cadrul comunei Mihăileni, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 27 km de orașul Briceni, la 38 km de stația de cale ferată Ocnița și la 202 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 395 locuitori. Prima mențiune documentară a satului Groznița datează din anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.