Mergi spre compartimentul: Literatura
30 august 2023, 14:00 Literatura views 1570
Gherasim Ghidirim, lansează o nouă carte intitulată “ A cui limbă vorbesc moldovenii?”
30 august 2023, 14:00 Literatura views 1570

Gherasim Ghidirim, lansează o nouă carte intitulată “ A cui limbă vorbesc moldovenii?”

Pe parcursul anului 2023, Gherasim Ghidirim, a lansat o nouă carte intitulată " A cui limbă vorbesc moldovenii?", care conține cugetări ale unui moldovan despre limba maternă (și nu numai).

În ediția de față, autorul dezvăluie tema lingvistică pe fundalul unui cadru factologic esențial mai lărgit de cauze și împrejurări de ordin socio-politic care au făcut cu putință apariția unui fenomen atît de straniu în țara moldovenilor , cum este "limba noastră cea română".

Gherasim Ghidirim (numele adevărat: Ivan Klimov) este colonel în retragere, fost colaborator SIS al RM, scriitor-publicist, unul din activiștii fondatori ai mișcării Pro-Moldova.

Atît în publicația actuală, cît și în cărțile lansate anterior, autorul accentuează că este stringent necesar ca întregul popor moldovenesc să cunoască adevărul istoric al Republicii Moldova. Cartea poate fi citită accesînd AICI.

Cuvinte cheie:

carte , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
424 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Albota de Jos, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Taraclia și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 424 de locuitori. Satul Hîrtop a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.