Mergi spre compartimentul: Literatura
23 noiembrie 2012, 14:34 Literatura views 8732
23 noiembrie 2012, 14:34 Literatura views 8732

Rusia a donat României primele 25 de volume din “Integrala Manuscriselor Dimitrie Cantemir”


Foto: gandul.info

Ambasada Federaţiei Ruse în România a donat Bibliotecii Academiei Române primele 25 de volume din “Integrala Manuscriselor Dimitrie Cantemir”, în cadrul unui eveniment special organizat joi, la Bucureşti.

Potrivit Agerpres, Manuscrisele Cantemir sînt facsimilate pe hîrtie de lux, legate în piele, şi închise în cutii de lemn. Seturi similare le-au fost oferite preşedintelui rus Vladimir Putin şi lui Dmitri Medvedev, premierul Federaţiei Ruse.

"Prin cultură strîngem mîna unei ţări, care întinde, la rîndul ei, mîna, prin cultură", a declarat preşedintele Academiei Romîne, academicianul Ionel Haiduc.

De asemenea, profesorul Constantin Barbu, coordonatorul facsimilării manuscriselor, a anunţat că Universitatea Creştină "Dimitrie Cantemir" doreşte să scaneze încă 10 cutii cu manuscrise din cele 56 aparţinînd marelui cărturar. În prezent, cea mai mare parte a manuscriselor lui Cantemir se află în arhivele ruseşti din Moscova şi Sankt Petersburg.

Cuvinte cheie:

Rusia , carte , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
3505 locuitori

Cotiujeni este un sat şi comună din raionul Briceni. Cotiujeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul se află la o distanţă de 12 km de oraşul Briceni. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3505 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cotiujeni datează din aprilie 1603, cînd aşezarea, cu loc de moară, este întărită lui Nichifor mare vătav de Vaslui.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.