|
Vrei un stil de viață echilibrat? Începe cu alimentația corectă
Alimentația reprezintă sursa noastră principală de energie, grație aportului caloric și nutritiv pe care îl are. Indiferent dacă este una bazată exclusiv pe produse vegetale sau combinate, regula de aur este că alimentația trebuie să fie una cât mai echilibrată și sănătoasă, deoarece, în caz contrar, pot apărea diferite carențe în organism.
Iată câteva reguli de alimentație sănătoasă de care trebuie să ții cont pentru un corp energic și puternic.
1. Mai multe legume și fructe, mai puțină carne greu digerabilă
Da, știm cât de delicios poate fi un steak proaspăt prăjit și asezonat cu condimente, dar, în realitate, cel mai oportun este ca legumele și fructele să primeze în alimentație, iar carnea să fie cam pe ultimele poziții. Evident, aceasta nu trebuie exclusă, deoarece conține proteine și fibre necesare pentru corpul nostru, doar că volumul acesteia trebuie să fie mai mic decât al garniturii cu care o servești. Funcționează, în acest sens, regula ⅓ carne și ⅔ legume pe farfuria ta.
Legumele congelate sau proaspete trebuie să fie de nelipsit din alimentația ta, iar nutriționiștii recomandă ca majoritatea felurilor principale să fie garnisite cu salate de crudități sau cu mixuri de legume, astfel încât organismul să primească necesarul caloric potrivit.
2. Nu sări peste micul dejun
Este deja o regulă consacrată că micul dejun este masa cea mai importantă de peste zi, dar de ce? Un studiu al oamenilor de știință de la Harvard a depistat că un mic dejun sănătos, luat zilnic la timp, scade cu 27% riscul unui infarct, diminuând considerabil probabilitatea apariției unor boli cardiovasculare. Evident, acest mic dejun trebuie să fie sănătos și echilibrat. Iată câteva feluri de dejunuri pe care să le încerci acasă:
- Smoothie din fructe congelate servit pe un pat de granola sau muesli;
- Omletă cu legume;
- Brioșe servite cu o salată de fructe;
- Un bol cu muesli, fructe uscate și lapte de migdale.
3. Lichide cât mai multe, dar după masă
Indiferent dacă ești în mijlocul verii sau al iernii, nu uita să te hidratezi cu suficiente lichide. Ne referim aici la apă plată sau carbogazoasă (cea din urmă trebuie servită cu măsură pentru a nu irita stomacul), ceaiuri naturale, smoothie și cocktailuri din diferite fructe, legume, verdețuri. Regula principală spune despre necesitatea de a le servi după masă și nu în timpul acesteia, pentru ca să nu fie alterată digestia.
Dar cel mai important, dincolo de aceste trei reguli de bază, este ca produsele alimentare pe care le alegi să fie proaspete și alese cu grijă. În rețeaua de magazine Linella găsești produse naturale, direct de la producători, numai bune de folosit pentru mesele tale zilnice.
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1789
- Populația:
- 142 locuitori
Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.
Comentarii
(0)