|
5 minute despre uleiul de nuci
Își are originea în zona balcanică, și-a făcut apariția încă de pe vremea romanilor și ne uimește până în prezent cu beneficiile sale.
De ce este special uleiul de nuci?
Uleiul de nuci conține acizi polinesaturați esențiali, acizii linoleic și alfa-linolenic, precum și o cantitate mare de vitamina E. Aceste componente valoroase au un efect antioxidant, absorbind radicalii liberi și reducând în mod eficient stresul oxidativ, demonstrând astfel o activitate anti-îmbătrânire. Acest ulei tonifiază, decelerează procesul de îmbătrânire, ajută la rejuvenarea și creșterea imunității pielii.
Anul 1931 marchează „destinul” uleiului de nuci. Atunci savanții descoperă pentru prima dată că acesta este o sursă importantă de vitamina C. Datorită unei cantități mari de vitamine (A, C, E, K, PP, grupa B), minerale și alte microelemente utile (fier, iod, zinc, cupru, magneziu, calciu, potasiu), uleiul de nucă ajută la menținerea sănătății pielii și a părului. De exemplu, acizii grași din compoziția uleiului de nucă fac pielea mai elastică și îi îmbunătățesc textura.
Dermatologul principal „Viorica Cosmetic” Corina Pocnea afirmă următoarele: „uleiul de nucă este special datorită conținutului său bogat în fitonutrienți, precum: acizii grași, dar și vitamine precum vit. E și cele din gr. B, care contribuie la menținerea sănătății pielii, îmbunătățind considerabil textura. Aceasta devine mult mai elastică și catifelată. Datorită componenților antioxidanți are loc reducerea efectelor radicalilor liberi și prevenirea deteriorării celulare. O altă latură puternică a acestuia este că hrănește, hidratează și protejează pielea de inflamații și erupții, precum eczema.”
Beneficiile uleiului de nuci pentru ten
- tonifiază pielea flască și matură
- contribuie la netezirea liniilor fine
- hidratează și hrănește intens pielea
- reduce apariția ridurilor noi.
- efect excelent de lifting
- face pielea mai elastică și fermă.
- calmează pielea iritată și ameliorează inflamația.
Studiile științifice susțin potențialul uleiului de nucă.
Potrivit studiilor publicate în American Journal of Clinical Nutrition, o singură lingură de ulei de nucă oferă 1,4 grame de ALA (acid alfa-linolenic).Acesta ajută la protejarea pielii de efectele îmbătrânirii. Deși sunt necesare cercetări suplimentare cu privire la efectele acidului elagic asupra oamenilor, este cert faptul că acidul elagic este un antioxidant extrem de puternic și recunoscut.
Beneficiile uleiului de nucă nu se opresc aici. El poate fi utilizat şi pentru proprietăţile sale emoliente. Uleiul de nucă aplicat extern poate fi remediul ideal împotriva ridurilor. Este bogat în antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, vinovaţi pentru deteriorarea celulelor. Uleiul de nucă este de-a dreptul ideal pentru netezirea ridurilor și îndepărtarea cercurilor întunecate de sub ochi. Fiind considerat un ingredient excelent pentru întărirea vaselor de sânge și eliminarea capilarelor sparte vizibile, este deosebit de valoros pentru pielea matură, îmbătrânită, uscată și sensibilă.
Simte potențialul uleiului de nucă pe propria piele! Descoperă produsele Viorica:
BUTON CUMPĂRĂ AICI BUTON CUMPĂRĂ AICI
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1420
- Populația:
- 663 locuitori
Secăreni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Secăreni și Cornești. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 663 de oameni. Satul Secăreni a fost menționat documentar în anul 1420.
Comentarii
(0)