03 ianuarie 2024, 12:30 Sănătate views 56625
5 alimente pe care trebuie să le consumi în ianuarie
03 ianuarie 2024, 12:30 Sănătate views 56625

5 alimente pe care trebuie să le consumi în ianuarie

Dacă ți-ai propus ca anul acesta să mănînci mai sănătos, trebuie sa începi cu alimentele-vedetă ale acestei luni. Chiar și în mijlocul iernii îți poți face plinul de vitamine.

Clementinele

O singură clementină conține 60% din doza de vitamina C recomandată zilnic. Sînt ușor de mîncat, sînt gustoase și le poți lua oriunde cu tine. 

Varza de Bruxelles

Chiar dacă are o reputație mai proastă din cauza gustului, este la fel de sănătoasă ca broccoli și alte alimente-minune care luptă împotriva cancerului și a inflamațiilor. Plus că sînt bogate în fibre, potasiu, vitamina A si C, fier și puține calorii.

Morcovii

Sînt superalimente și nu degeaba. Au mai mult de 400% mai mult decît doza zilnică necesară de vitamina A. Plus că sînt o gustare excelentă care satisface pofta de dulce.

Păstîrnacul

Este o altă legumă rădăcinoasă perfectă pentru gătit pe timp de iarnă, plină de fibre, vitamina C și potasiu. 

Grapefruitul

Grapefruitul este un aliment foarte special, întrucît, consumat cu proteine, accelerează procesul de ardere a grăsimilor și astfel se ajunge la slăbire. Grapefruitul conține și multe fibre, vitamina C și acid folic, dar și o cantitate impresionantă de licopen, substanța care previne tumorile și ne ferește de cancerul de piele, de plămîni, de colon sau de sîn.

Sursa: www.foodstory.ro

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.