19 ianuarie 2021, 14:00 Sănătate views 2923
Declarație:
19 ianuarie 2021, 14:00 Sănătate views 2923

Declarație: "Cetățenii Moldovei ar trebui să aibă acces la diferite vaccinuri"

Cetățenii Moldovei ar trebui să aibă acces la diferite vaccinuri, nu doar la cele occidentale, pe care încearcă să ni le "impună", dar și la cele rusești.

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Socialiștilor, ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, menționînd că, în cadrul unei întrevederi cu șeful adjunct al Administrației președintelui Federației Ruse, reprezentantul special al șefului statului rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, ei au discutat despre posibilitatea de a obține vaccinul rusesc Sputnik V, precum și alte vaccinuri rusești, relatează Noi.md.

"Am convenit fundamental că acest vaccin va ajunge în Moldova în viitorul apropiat. Pentru aceasta trebuie de înregistrat vaccinul în Moldova. Cred că în zilele următoare acest proces de înregistrare a vaccinului va fi lansat. El poate avea loc destul de repede, pentru ca, în februarie - mijlocul lunii februarie, să sperăm că nu mai tîrziu, să primim acest vaccin în Moldova, iar cetățenii țării să poată decide pe care vaccin îl consideră mai acceptabil pentru ei înșiși. Eu personal am încredere doar în vaccinul rusesc, iar dacă aș avea posibilitatea să mă vaccinez, aș fi vaccinat anume cu vaccinul rusesc", a declarat Igor Dodon.

El a menționat că cîteva sute de mii de doze de vaccin rusesc împotriva COVID-19 vor ajunge în curînd la Chișinău, ceea ce va permite inițierea vaccinării cetățenilor Moldovei, care va fi efectuată voluntar.

Reamintim că, conform unui sondaj realizat anterior de Noi.md, majoritatea cetățenilor sînt pentru ca vaccinarea să fie realizată doar la dorință.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.