15 ianuarie 2020, 11:35 Sănătate views 3578
În Rusia a fost creat un medicament împotriva trombelor (Video)
15 ianuarie 2020, 11:35 Sănătate views 3578

În Rusia a fost creat un medicament împotriva trombelor (Video)

Oamenii de știință din Rusia au creat un medicament unic pentru tratarea trombozei, care nu numai că găsește cheagurile de sînge în organismului omului, dar le dizolvă în totalitate.

Această invenție, demnă de premiul Nobel în medicină, a fost realizată de oamenii de știință de la Universitatea Națională de Cercetări în Tehnologia Informației, Mecanică și Optică din Sankt Petersburg, care ocupă locul 75 în lume, iar statutul de centru științific mondial este confirmat de inovațiile sale excepționale.

Medicamentul și-a dovedit deja eficacitatea.

Având în vedere că aproximativ 60% din decesele în rîndul pacienților ruși sînt cauzate de atacul de cord și accidentul vascular cerebral, care sînt cauzate de afecțiuni trombotice periculoase legate de blocarea vaselor sangvine, utilizarea medicamentului va permite schimbarea acestor statistici triste.

„Pentru prima dată în lume, facem o metodă non-invazivă pentru îndepărtarea cheagurilor de sînge", a spus Alexandr Vinogradov, unul dintre autorii descoperirii. Potrivit acestuia, activitatea oamenilor de știință ruși este recunoscută în Europa, nu există restricții pentru scoaterea medicamentului în sectorul real și pot intra liber pe piața mondială, brevetul este gata.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

medicamente , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.