06 septembrie 2012, 11:23 Sănătate views 7259
06 septembrie 2012, 11:23 Sănătate views 7259

În România o persoană a decedat de virusul West Nile

Persoana decedată este o bătrînă de 87 de ani din Ilfov. Totuşi, nu trebuie să ne panicăm, pentru că incidenţa cazurilor cu West Nile este similară celei de anul trecut, cînd au fost depistate 11 persoane infectate cu acest virus.

"Nu există o tendinţă de creştere a numărului de cazuri în 2012. Suntem în sezonul în care apar, de regulă, astfel de îmbolnăviri. Persoana care a decedat avea suferinţe cardiace, la ea fiind confirmată şi prezenţa virusului", au mai spus sursele citate.

Potrivit specialiştilor, boala nu se transmite de la om la om, ci numai prin înţepătura ţînţarului.

Infecţia cu virusul West Nile afectează sistemul nervos central, iar manifestările sunt diferite, spun medicii.

La aproximativ 80 la sută dintre cei infectaţi cu virus West Nile nu există simptome, în timp ce unele persoane, pînă la 20 la sută, pot prezenta o formă uşoară de infecţie, manifestată prin febră, dureri de cap, dureri de corp, greaţă, vomă şi uneori creşterea în volum a ganglionilor limfatici şi erupţie cutanată pe faţa anterioară şi posterioară a toracelui şi abdomenului.

Un procent mic de persoane, aproximativ una din 150 de persoane infectate, pot dezvolta forma severă a bolii - meningo-encefalita, manifestată prin febră ridicată, dureri de cap, redoarea cefei, dezorientare, comă, tremor, convulsii, slăbiciune musculară, pierderea vederii, pierderea sensibilităţii şi paralizie, simptomatologie ce poate persista, iar afectarea neurologică poate lăsă sechele, potrivit medicilor.

Cuvinte cheie:

sanatate , Romania , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.