09 iunie 2017, 09:52 Sănătate views 21555
09 iunie 2017, 09:52 Sănătate views 21555

Afecțiuni provocate de aerul condiţionat

Numărul persoanelor răcite este în creştere în această perioadă, chiar dacă afară sînt peste 30 de grade Celsius. Medicii ORL afirmă că aerul condiţionat este principalul vinovat al faptului că virozele respiratorii sînt tot mai des întîlnite în ultima vreme.

Specialiştii averizează că odată cu apariţia caniculei au apărut şi primele cazuri de sinuzite, rinite, otite, pneumonii, şi bronşite. O diferenţă de temperatură mare între exterior şi interior duce la apariţia nasului înfundat şi a durerilor de cap. Atenţie, aerul conţiţionat este şi un mediu propice pentru virusuri. Astfel, dacă filtrele de aer nu sunt curăţate corespunzător riscul apariţiei rinitelor şi chiar a penumoniilor este destul de crescut.

Specialiştii atrag atenţia asupra riscului ce poate apărea atunci cînd aparatul de aer condiţionat este setat la o temperatură mult prea scăzută, comparativ cu cea de afară. Potrivit medicilor, cardiacii sînt expuşi riscului de a face un stop cardio-respirator, deoarece inima lor este nevoită să depună mai mult efort pentru a se adapta temperaturii. Pentru a preveni acest risc, medicii recomandă ca diferenţa de temperatură dintre exterior şi interior să nu depăşească cinci grade Celsius.

Cuvinte cheie:

om , sanatate , boala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1760
Populația:
697 locuitori

Slobozia-Hodorogea este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 697 de oameni. Satul Slobozia-Hodorogea a fost menționat documentar în anul 1760.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.