|
Ce se întîmplă în corpul tău dacă renunți la cafea
Unul dintre cele mai frumoase momente dimineața este cel în care îți servești cafeaua alături de cei dragi. Dacă bei mai mult de 2 cești pe zi și este nevoie să reduci cantitatea de cafeină sau dacă ești nevoit să renunți de tot la ea din cauza unor afecțiuni, vei observa că apar aceste schimbări!
Sigur nu îți poți imagina cum ar fi viața ta fără cafeaua de dimineață. Însă știi ce beneficii aduce organismului tău renunțarea la cafea?
Cafeaua este una dintre băuturile cele mai iubite, încît din necesitate s-a transformat într-o plăcere zilnică, o modalitate de a te relaxa, întîlni sau a petrece timpul cu cineva.
Prima zi este clar cea mai grea, totul ți se pare greu, nu te poți concentra, nu poți să adormi, însă cu puțin efort poți reuși.
Poți să încerci să înlocuiești cafeaua cu ceai verde, cicoare, mușețel sau orice alt lichid menit să te energizeze.
În a doua săptămînă dorința de a savura o cafea va fi din ce în ce mai mare, doar simplu miros de cafea îți va exita simțurile și te va învigora.
Vei adormi mai ușor
Din a treia săptămînă, vei începe să simți beneficiile absenței cafelei din tabieturile tale. Vei merge mai repede în pat și vei adormi mult mai ușor și mult mai bine. Calitatea somnului va fi vizibil îmbunătățită.
Deja după o lună în care nu vei mai consuma cafea vei observa cum trezitul dimineața nu va mai fi o problemă pentru tine, cele 6 ore de somn nocturne îți vor fi mai mult decît suficiente, și asta pentru că organismul tău va fi mult mai odihnit și calm pe tot parcursul zilei.
Vei avea o piele mai frumoasă
O dată cu îmbunătățirea calității somnului, tenul tău nu va avea decît de cîștigat, cearcănele se vor atenua vizibil, tenul va fi mult mai luminos iar dependența de cafea va dispărea ca prin minune.
Dezavantajele consumului în exces de cafea
Minunata licoare are capacitatea de a relaxa musculatura, de a favoriza reținerea acidului gastric, astfel că dacă te confrunți cu arsuri stomacale este indicat să renunți la a mai consuma cafea.
În plus poate mări ritmul cardiac, tensiunea, pulsul,conține cofeină care îți poate crea senzația de dependență mai ales dacă este consumată în exces.
Cofeina este responsabilă cu apariția insomniilor, a somnului slab calitativ, a agravării sindromunul premenstrual și a colonului iritabil dar și pentru scăderea nivelului de calciu din organism care favorizează la rîndul său instalarea osteoporozei.
Din păcate stresul, cofeina și zahărul sînt cei mai mari dușmani ai sănătății tale. Dau dependență și instrigă la noi vicii precum tutunul.
Chiar dacă cofeina este folosită pe post de stimulent care să ajute corpul să elibereze adrenalină în organism, trebuie să știi că după numai 3-4 ore de la consumarea unei cești de cafea, efectul său este eliminat de către organism.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1634
- Populația:
- 1862 locuitori
Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.
Comentarii
(0)