18 septembrie 2016, 12:00 Sănătate views 2648
Mai multă claritate în stabilirea bolilor profesionale
18 septembrie 2016, 12:00 Sănătate views 2648

Mai multă claritate în stabilirea bolilor profesionale

Modul de cercetare şi stabilire a diagnosticului de boală profesională se va face pe baza unul regulament special, aprobat de către Guvern - Regulamentul sanitar privind modul de cercetare şi stabilire a diagnosticului de boală (intoxicaţie) profesională, relatează Moldova 1.

Documentul va fi aplicat pentru toate persoanele fizice, dar şi juridice, indiferent de tipul de proprietate.

În prezent, cercetarea şi stabilirea bolilor profesionale se face pe baza unui ordin al Ministerului Sănătăţii. Potrivit informaţiilor oficiale, din numărul total de locuri de muncă disponibile, timp de un an, aproape 14 la sută nu ar corespunde normativelor în ceea ce priveşte factorii chimici, iar 10% - în ceea ce priveşte factorii fizici.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

boala , sanatate , profesie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
524 locuitori

Niorcani este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 524 de oameni. Satul Niorcani a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.