15 aprilie 2015, 10:52 Sănătate views 13617
Stomatologii au numit băutura cea mai sănătoasă pentru dinți
Foto: directpress.ru
15 aprilie 2015, 10:52 Sănătate views 13617

Stomatologii au numit băutura cea mai sănătoasă pentru dinți

Utilizat în cultura asiatică de peste 4000 de ani, ceaiul verde este din ce în ce mai consumat şi în ţările occidentale.

Un studiu recent publicat în "Journal of Periodontology" dezvăluie efectul pozitiv al ceaiului verde asupra dinților. Cercetătorii au evidenţiat ca ingestia zilnică de ceai verde prezintă numeroase beneficii pentru cavitatea bucală. Studiul a inclus un lot de 90 de persoane de sex masculin, cu vîrste cuprinse între 49 şi 59 de ani iar rezultatele au arătat că cei care consumau zilnic ceai verde prezentau o stare de sănătate parodontală superioară faţă de ceilalţi subiecţi.

Această caracteristică a ceaiului verde poate fi atribuită prezenţei antioxidantului numit catechină. Efectele benefice ale ceaiului verde se manifestă nu numai la nivel parodontal, ci şi la nivel dentar stopînd apariţia leziunilor carioase prin eliberare de fluor.

Medicii recomandă consumul a trei căni de ceai verde pe zi iar efecte similare au ceaiul alb, negru, oolong si pu'erh, provenite din aceeaşi plantă Camellia sinensis. Spre deosebire de acestea însă, în cazul ceaiului verde procesul natural de fermentaţie este oprit tehnologic.

Sursa: directpress.ru

Cuvinte cheie:

ceai , sanatate , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
320 locuitori

Inundeni este un sat din cadrul comunei Vasilcău, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 152 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 de oameni. Satul Inundeni a fost înființat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.