25 septembrie 2023, 16:30 Sănătate views 12729
Cu ajutorul aromelor puteţi pierde în greutate
25 septembrie 2023, 16:30 Sănătate views 12729

Cu ajutorul aromelor puteţi pierde în greutate

Cîte metode sofisticate sînt oferite de către medici, pentru a ajuta femeile să piardă în greutate. Dacă respectarea unei diete stricte nu dă rezultate dorite, apoi nutriţioniştii propun să încercaţi metode mai noi, ca aromoterapia.

Se pare că unele arome pot diminua pofta de mîncare: aromele de mere verzi, vanilie şi scorţişoară au capacitatea de a suprima pofta de mîncare. Omul care respiră aceste arome înainte şi în timpul meselor, consumă mai puţine alimente decît de obicei.

Nutriţioniştii nu recomandă de a sări peste masa de prînz şi gustările de după-amiază, dar a trece seara la "hrănirea cu mirosuri". Există şi o explicaţie ştiinţifică a acestui fenomen - seara "se calmează" partea raţională a conştiinţei şi "lucrează" doar cea emoţională. Fără a ne da seama seara este foarte uşor să mîncăm prea mult. Mirosurile, acţionînd direct asupra părţilor emoţionale ale creierului inhibă pofta de mîncare.

În cazul în care vreţi să gustaţi seara ceva dulce, ar trebui să mirosiţi vanilie sau scorţişoară. Nutriţioniştii recomandă să schimbăm aromele, pentru a evita efectul obişnuinţei.

Cuvinte cheie:

sanatate , dieta , frumusete , aromoterapia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.