04 februarie 2014, 14:18 Sănătate views 15667
Alimente sănătoase pentru oase
Foto: skalpil.ru
04 februarie 2014, 14:18 Sănătate views 15667

Alimente sănătoase pentru oase

Pentru a fi sănătos trebuie sa consumi și alimente sănătoase. Pe lîngă stilul de viață activ și lipsa exceselor de orice fel, o dietă bazată pe alimente sănătoase contribuie din plin la buna funcționare a organismului, la păstrarea tonusului bun și la menținerea sănătății fizice și psihice. Iată o listă cu alimente sănătoase pentru oase, alcătuită de nutritioniștii germani.

  • Migdalele conțin magneziu și ajută oasele să rămînă sănătoase.
  • Spanacul, datorită fierului și calciului pe care le conține, face oasele mai rezistente și ajută la functionarea mușchilor.
  • Meiul întărește dinții, oasele și stimulează creșterea copiilor.
  • Secara este benefica pentru dinti, oase si muschi fiind o sursa ideala de oligoelemente precum vitaminele B, potasiu, magneziu, mangan, fier si zinc.
  • Brînza întărește oasele fiind o sursă bună de calciu.

Cuvinte cheie:

sanatate , alimentatie , corp

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.