09 decembrie 2014, 11:31 Sănătate views 16306
09 decembrie 2014, 11:31 Sănătate views 16306

Studiu: Unele alimente te fac mai deștept


Foto: informing.ru

Pentru a duce o viață sănătoasa nu este suficient doar să renunțăm la anumite alimente, ci este necesar să hrănim corespunzător și creierul – la propriu. O dietă sănătoasă a creierului este esențială pentru a-ți menține intelectul și memoria "ascuțite", dar și pentru a avea o stare de spirit bună. Creierul este organul care reglează toate funcțiile organismului. Acesta nu se odihnește niciodată în întregime, dar are nevoie de energie pentru a putea rămîne în formă maximă în permanență, așa că îl poți ajuta prin alimentele pe care le consumi.

Oamenii de știință americani au identificta patru produse, care contribuie la dezvoltarea intelectului.

Neoronii noștri sînt mari amatori de Omega 3, care sînt conținuți de peștii grași și de fier care se află în cantități mari în ficat sau caltabos negru și care scad riscul inflamațiilor, favorizează concentrarea și memoria.

Pe locul doi se află produsele lactate, care au un aport de vitamine B2 si B 12 indispensabile pentru o buna functionare a creierului. Un iaurt pe post de gustare este deci mereu bine venit.

Pe locul trei se află boboasele, deoarece acestea conțin o cantitate mare de acid folic și vitamina B.

Ultimul produs din listă - tomatele. În tomate se conține licopenul, care neutralizează impactul negativ asupra creierului. Mai mult decît atît, oamenii de știință au descoperit că în timpul tratamentului termic cantitatea licopen în roșii crește.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

om , alimentatie , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1501
Populația:
2138 locuitori

Ivancea este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brăneşti, Ivancea și Furceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Orhei și la 40 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2138 de oameni. Satul Ivancea a fost menționat documentar în anul 1501.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.