22 noiembrie 2013, 11:30 Sport views 8487
22 noiembrie 2013, 11:30 Sport views 8487

Ediţia a 66-a a Campionatului naţional de box a demarat la Sala Polivalentă

Foto: ipn.md

Ediţia a 66-a a Campionatului naţional de box a adunat la start 68 de pugilişti. Competiţia se desfăşoară la Sala Polivalentă din capitală. Potrivit comentatorilor sportivi, se anunţă o luptă între sportivii din Chişinău şi Grimăncăuţi pentru prima poziţie în cele 10 categorii de greutate, transmite IPN.

La competiţie nu au venit boxerii din Bălţi, iar acest lucru l-a întristat pe preşedintele federaţiei de profil, Vasile Chirtoca. „Vom solicita explicaţii pentru că oraşul Bălţi are tradiţii bogate în box şi trebuie să fie prezent la toate turneele republicane", a declarat Chirtoca pentru presă.

Cel mai titrat sportiv al turneului este Veaceslav Gojan, medaliat cu bronz la Olimpiada din 2008. Sportivul din Grimăncăuţi spune că este sigur că va obţine un nou titlu de campion. „Evident că nu voi avea adversari care să-mi creeze probleme. Oricum, trebuie să lupt şi să înving", a menţionat boxerul.

„Nu am mari aşteptări de la acest campionat. Nu cred că vom avea ceva nou, deoarece cunoaştem toţi cît de buni sînt liderii boxului moldovenesc la toate categoriile de greutate", a declarat antrenorului lotului de box, Petru Caduc.

Pentru prima dată, boxerii moldoveni luptă la campionatul ţării fără căşti de protecţie, conform noului regulament impus de Federaţia Internaţională. Campionatul se va încheia sîmbătă, 23 noiembrie.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

sport , Moldova , box , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
728 locuitori

Tomeştii Noi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Glodeni și la165 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 728 de oameni. Satul Tomeştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.