03 octombrie 2013, 16:35 Sport views 10136
03 octombrie 2013, 16:35 Sport views 10136

Boris Sava şi Petru Marta au devenit campioni mondiali la lupte


Foto: moldpres.md

Luptătorii moldoveni de stil liber Boris Sava şi Petru Marta au devenit ieri campioni mondiali de veterani la Sarajevo (Bosnia-Herţegovina), transmite MOLDPRES.

În meciurile decisive pentru titlu, Boris Sava i-a învins la categoria 63C pe Saidmagomed Masijev din Federaţia Rusă şi pe Roger Papotto (Franţa). Petru Marta i-a devansat în calea sa spre prima treaptă a podiumului de premiere pe Kenneth Peters (SUA), Kaldybay Abishev (Kazahstan) şi Magomed Badrudinov (Federaţia Rusă).

Vicecampion mondial la categoria 97D a devenit Victor Graur. Petru Moraru s-a clasat pe locul trei la categoria 76B.

„Acest eveniment va contribui mult la popularizarea luptelor în lume”, a declarat la ceremonia de deschidere a campionatului Salmir Kaplan, ministrul Federal al Culturii şi Sportului din Bosnia-Herţegovina.

Campionatul va continua cu turneul rezervat luptelor greco-romane şi se va încheia pe 6 octombrie.

Boris Sava şi Petru Marta, ambii profesori la Liceul internat-republican cu profil Sportiv, sînt multipli campioni mondiali de veterani, doi dintre cei mai emblematici reprezentanţi ai luptelor libere în Republica Moldova. Boris Sava este campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică. Petru Marta este campion al URSS, campion al Spartachiadei popoarelor din URSS, dublu campion european, premiant la Mondiale, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

lupta , campion , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
2843 locuitori

Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.