13 noiembrie 2017, 12:50 Sport views 51142
Viteză şi adrenalină într-o competiţie de carting
13 noiembrie 2017, 12:50 Sport views 51142

Viteză şi adrenalină într-o competiţie de carting

Viteză şi adrenalină au simțit iubitorii de senzaţii tari, care s-au întrecut într-o competiţie de carting. La start s-au aliniat peste 20 de amatori de de diferite vîrste și profesii, care au avut de parcurs un traseu de 300 de kilometri.

"Orice pilot trebuie să poarte cască. Acest echipamentul este dint-un material ignifug, deoarece în cursele auto se pot produce incendii", a spus participantul Vadim Vasiuc.

Andreea Bica a demonstrat că în asemenea aventuri se pot înscrie nu doar bărbaţii.

"Tatăl meu a fost pilot. Îmi place din copilărie acest gen de sport. Deocamdată, particip la cursele de amatori. Îmi place viteza şi, totodată, învăţ de la piloţii profesionişti."

La competiţie au participat şapte echipe, inclusiv una formată din copii.

"70 de cercuri e mult pentru mine. Traseul este destul de întortocheat, cu multe curbe, din această cauză repede oboseşti", a spus campionul naţional la carting, Konstantin Karagancev.

Piloţii aflaţi la cârmă se schimbau după fiecare 200 de cercuri parcurse.

"Este o competiţie pe echipe. Fiecare echipă trebuie să parcurgă 1000 de cercuri", a spus preşedintele Federaţiei Autosport Moldova, Alexandr Raileanu.

Traseul a fost dotat cu senzori, care fixau fiecare cerc parcurs.

"Cînd urci la volan frica dispare, pentru că ai senzaţia că viteza nu este atît de mare şi curbele nu sunt periculoase. De fapt, carturile pentru amatori deszvoltă o viteză de 70 km/h, iar cele sportive pot atinge şi 100 km/h", a spus campionul naţional la carting, Konstantin Karagancev.

Evenimentul are loc pentru a şasea oară. Cîştigătorii competiţiei au fost premiaţi cu cupe "Crazy Kart 1000".

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , competiţie , Carting

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2042 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 5 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2042 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.