21 septembrie 2017, 10:55 Sport views 5979
CNOS a respins acuzele aduse antrenorului Vladislav Mazur
21 septembrie 2017, 10:55 Sport views 5979

CNOS a respins acuzele aduse antrenorului Vladislav Mazur

Membrii executivului Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) au respins, în cadrul unui briefing, acuzele aduse de Federația Moldovenească de Taekwondo (FMT), fostului antrenor al echipei naționale Vladislav Mazur.

Potrivit lor, acest tehnician a fost eliberat pe nedrept din post în 2016 de federație și urmează să fie repus în funcția ce o ocupa. "Aducem la cunoștința opiniei publice că Comitetul Executiv al CNOS a suspendat Federația Națională de Taekwondo din calitatea de membru al CNOS pe o durată nedeterminată pentru încălcarea Cartei Olimpice, a Statutului CNOS și discriminarea unor sportivi și antrenori ai federației menționate", au declarat membrii CNOS.

Drept temei pentru suspendare au servit multiplele plîngeri şi sesizări adresate CNOS şi Ministerului Tineretului şi Sportului din partea Liceului Internat Republican cu profil Sportiv, a sportivilor Stepan şi Vadim Dimitrov, Ana Ciuchitu, Andrei Rotaru, Mihail Boțan, Tatiana Țimbalari etc. şi antrenorului Vladislav Mazur. E de menționat că sportivii Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale, subdiviziune a Ministerului Tineretului și Sportului, și elevii-sportivi ai Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv nu au fost admiși la Campionatele Naționale de taekwondo în 2016. O consecință regretabilă a acestei discriminări este faptul că sportivul Andrei Rotaru reprezintă actualmente Romînia. Prezenți la briefing, sportivii Stepan Dimitrov şi Vadim Dimitrov și-au expus poziția și au menționat că „doar grație sprijinului financiar al CNOS au revenit în circuitul sportiv internațional".

Solicitat să comenteze situația creată, vicepreședintele federației de profil, Valentin Conev, a declarat, prezentînd probe în fiecare caz aparte, că „antrenorul Vladislav Mazur a primit prin fals, pe nedrept, de la stat 83 mii de lei, declarîndu-se antrenor al sportivilor Aaron Cook, fraților Stepan și Vadim Dimitrov. El a fost prezent cu documente false anul trecut la turneul "Belgia Open" și Federația Europeană de profil examinează în prezent cazul, urmînd să pronunțe sentința. Frații Stepan și Vadim Dimitrov au evoluat la toate campionatele naționale, turneele internaționale sub egida federației, iar săptămîna curentă urmează să participe la turneul internațional din Maroc și cu sprijinul financiar al federației. Ana Ciuchitu și Andrei Rotaru au fost legitimați de federațiile din Romînia și Italia fără acordul nostru și sunt, pur și simplu, folosiți de Vladislav Mazur și CNOS pentru a acoperi mai multe falsuri comise", a spus Conev.

Curtea de Arbitraj Sportiv va audia conflictul dintre CNOS și FMT (WTF) pe 3 octombrie curent.

Federația națională a obținut anul curent, prin sportivul naturalizat Aaron Cook, cea mai înaltă performanță în țară, bronz la Campionatul Mondial. Aceasta a desfășurat în premieră în comuna Ciorescu (mun. Chișinău) turneul internațional "Moldova Open" cu participarea sportivilor din circa 40 de țări. Președintele federației, Igor Iuzefovici, care este de asemenea vicepreședinte al Uniunii Europene de Taekwondo, a fost distins recent cu „Diploma Parlamentului Republicii Moldova" pentru rezultate remarcabile în dezvoltarea sportului și promovarea imaginii țării la nivel internațional.

CNOS a mai fost audiat la Curtea de Arbitraj Sportiv pe 11 iulie curent în cazul de dopaj al medaliatului olimpic Serghei Tarnovschi, fiind obligat de instanță să returneze distincția obținută la Rio de Janeiro (2016). Cheltuielile pentru judecata din 3 octombrie curent ajung, conform experților, la aproximativ 150 mii de euro.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , taekwondo , antrenor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1487
Populația:
5596 locuitori

Corlăteni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Corlăteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, aflat la distanța de 34 km de orașul Rîșcani și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5596 de oameni. Satul Corlăteni a fost menționat documentar în anul 1487.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.