17 mai 2016, 16:15 Sport views 5637
17 mai 2016, 16:15 Sport views 5637

Cea mai spectaculoasă victorie a Moldovei la Campionatul Mondial al Jocurilor Medievale (Foto)

Din data de 5 pînă pe 9 mai, la Praga, s-a desfășurat Cupa Mondială la lupte reale Knight contact - "Bătălia Națiunilor 2016". Naționala Moldovei a delegat sportivi la mai multe probe: duel, alebarda pentru bărbați și femei, lupte de grup "cinci la cinci" și chiar a participat la competiții, reprezentînd echipa Germaniei la proba "Lupte în masă 21 la 21".

Cel mai bun rezultat înregistrat, de cînd echipa națională a Moldovei participă la campionat l-a arătat sportiva Ecaterina Obadă (Clubul «Spada Moldovei»), cîștigînd medalia de aur la proba alebarda femei. Ea a participat pentru prima dată la această probă.

Categoria alebarda reprezintă lupte full-contact în armuri medievale cu utilizarea unei sulițe mari, care poate provoca răni serioase chiar și luptătorilor în armură. Regulile interzic înfigerea, loviturile la baza craniului și în talpa piciorului, în schimb, sînt permise loviturile cu sulița, cu pumnul, piciorul, chiar dacă acestea nu aduc puncte pentru victorie. În acest an alebarda pentru femei a fost introdusă pentru prima dată ca probă la Campionatul Mondial al Jocurilor Medievale, din acest motiv fiind considerată experimentală.

Sportiva noastră nu a pierdut nicio luptă din categoria ei, în semifinală învingînd-o pe sportiva din Rusia, iar pentru victoria în finală s-a luptat cu reprezentanta Ucrainei. Lupta a fost intensă, au urmat runde suplimentare, cea mai spectaculoasă victorie a Moldovei!

Cuvinte cheie:

medalie , victorie , sport , Campionat , lupta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.