23 februarie 2016, 10:33 Sport views 5793
Arcadie Munteanu a cîștigat Olimpiada APSM la biliard
23 februarie 2016, 10:33 Sport views 5793

Arcadie Munteanu a cîștigat Olimpiada APSM la biliard

Arcadie Munteanu, reporter la un post de televiziune, a devenit ieri campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la biliard, versiunea americană Pool-8.

Solicitat să comenteze victoria repurtată, cîștigătorul a declarat că a avut și puțin noroc sportiv. "Pretendentul principal la titlul de campion, Stas Cernavca n-a fost prezent la turneu din motive de sănătate, iar ceilalți favoriți au absentat la concurs din rațiuni de serviciu. În plus, am prins o zi bună și tacul, bilele m-au ascultat perfect", a opinat învingătorul.

Locul doi i-a revenit lui Andrei Loghin, responsabil de oglindirea sportului la un site, iar pe trei s-a clasat Vadim Iutiș de la un post de televiziune.

Biliardul a fost inclus în urmă cu patru ani în programul competițional al Olimpiadei. Primul campion a fost Stas Cernavca. El a învins și la ediția precedentă. Arcadie Munteanu a mai obținut un titlu de campion în 2014.

Următoarea probă din cadrul Olimpiadei – tirul – este programată pentru luna martie. În programul competițional mai figurează șahul, tenisul de cîmp, cel de masă, bowlingul, fotbalul, baschetul, badmintonul, natația și jocul de dame.

Arcadie Munteanu a cîștigat anul curent și concursul de bowling. Recordul la titlurile cîștigate în cadrul unei ediții – trei – a fost stabilit în 2000 și îi aparține lui Ion Robu, care a învins la turneele de tenis de masă, baschet și natație. Bilanțul Olimpiadei este făcut tradițional pe 2 iulie, Ziua Internațională a Ziaristului Sportiv.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

biliard , olimpiada , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.